Ole Kristian ble Norges hyggeligste elektriker

Ole Kristian ble Norges hyggeligste elektriker!

I regi av Mitt Anbud arrangeres jakten etter Norges hyggeligste håndverker for tredje år på rad. Ulike håndverkere fra ulike yrker blir nominert og stemt fram. I fjor gikk en av prisene til elektrikeren Ole Kristian Svarstad. 23-åringen fra Ålesund jobber i firmaet EL24 Ensiko As, avd Sykkylven som er ELKO Boligpartner. Siden ELKO er stolt sponsor av konkurransen må vi få skryte litt av fjorårets vinner.

Kåring av finalistene i 2019 skjer på boligmessa på Fornebu i september.

Nå er det jo et år siden du stakk av med seieren. Hva følte du når navnet ditt ble ropt opp?
- Jeg hadde 200 i puls, om ikke mer. Jeg trives jo best i en mørk kjeller, så å stå i spotlighten og få den oppmerksomheten er uvant, for å si det mild. Men det er klart det betyr utrolig mye å få en slik utnevnelse. Jeg ble veldig glad!

Hvordan har tiden etter prisutdelingen vært? Har du merket noen forskjell som Norges hyggeligste elektriker?
- Ja, jeg har jo det. Det har vært mye mer trykk på telefonen, fra kunder som vil ha Norges hyggeligste elektriker på besøk, svarer han lattermildt. – Ikke minst er dette god reklame for firmaet jeg jobber i.

På spørsmålet om hva det er som er viktig i møte med kunder, svarer han kort og konsist:
- Du må være blid! Blid og imøtekommende.

ELKO i spissen for utvikling

For Ole Kristian er det viktig å holde seg oppdatert. Markedet endrer seg hele tiden, og nettopp derfor er det viktig at firmaene gir elektrikerne tid til å følge med i utviklingen.

– Selv har vi nettopp gjennomført et todagerskurs. Siden det er vi elektrikere som møter kundene, må vi også være gode selgere. Noen kunder vet hva de vil ha, mens andre trenger mer veiledning. Derfor er det viktig at vi som elektrikere er på ballen, og kan komme med gode råd og anbefalinger. Jeg har alltid med meg fysisk og digitalt brosjyremateriell, som jeg kan vise fram til kunden.

Konkurranser øker yrkesstoltheten

Når du først har vunnet én gang, er det selvfølgelig fristende å ta en Marit Bjørgen og vinne flere år på rad. Ole Kristian forsikrer oss imidlertid om at han er fornøyd med fjorårets seier, og satser på å gi stafettpinnen videre.

– I år har vi nominert en kar fra firmaet jeg jobber i, så jeg må vel ta en liten peptalk med han, sier han leende. Så er det jo også sånn at når man er nominert, må folk få vite om det. Og hvordan går man frem her?

- Man må rett og slett være litt skamløs! Hehe. Det er ikke lett i et land som Norge, med Janteloven og alt sånt. Skal man vinne priser basert på stemmer må man kjenne noen, som kjenner noen, som kjenner noen. Da ordner det seg, det gjorde det i alle fall det for min del, sier en fornøyd vinner av håndverkerprisen.

Selv kjørte han på med en SnapChat-gruppe for å sanke inn stemmer.

- Jeg følte meg litt dum til å begynne med, men fikk mange positive tilbakemeldinger!  Det førte til en del bilder i aviser og lignende, og jeg er ikke så vant med sånt. Det er kanskje en gjenganger i håndverkerfaget, at det ikke er så mange som liker å stikke hodet frem og skiller seg ut. Så det må vi bli mye flinkere til, og det hjelper jo denne konkurransen med. Det er viktig for yrkesstoltheten.

Storfornøyd som ELKO Boligpartner

Siden Ole Kristian jobber i et firma som er ELKO Boligpartner, har han en soleklar favoritt når det kommer til el-materiell.

- Jeg har sikkert el-materiell fra ELKO til over 90 000 liggende i bilen nå. Jeg bruker bare ELKO. Enkelt og greit fordi det fungerer. Og det er nesten aldri noe reklamasjon.

Hva er favorittproduktet ditt?
- Det må bli ELKO leselampe, med USB og hele pakka. Den er veldig stilig, og har funksjon og design i ett. Jeg synes også den nye i bronsefarge er kjempefin, Layer. Den var litt banebrytende.Har du lyst til å nominere eller stemme på Norges hyggeligste håndverker? Delta her! https://hyggeligste.no/2019/

Ja takk, vi vil gjerne ha flere oppdrag!

Gi oss kontaktinformasjon i feltene under, så kommer vi tilbake til deg så fort vi kan for å lage en avtale som begge parter får glede av.